SELECT ISSUE

Revista Practica Farmaceutica, Vol. 7, Nr. 1 (21), 2014
ISSN 2066-5563  |  e-ISSN 2069-6671
ISSN-L 2066-5563
DOI: 10.37897/RJPhP

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJPhP și Colegiul Farmaciștilor oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

Cercetari fitochimice asupra pericarpului speciei Coffea arabica L.

, , and

Rezumat

Scopul lucrării a fost identificarea și dozarea acidului clorogenic din pericarpul imatur a specei Coffea arabica L. Pentru dozarea calitativă și cantitativă a acestui acid polifenolcarboxilic din extractele vegetale s-a folosit metoda cromatografiei de lichide de înaltă performanță, cuplată cu spectrometria de masă.

Concentrația de acid clorogenic dozat în extractul etanolic nehidrolizat a fost 297,82 μg/ml. Datorită concentrației semnificative de acid identificat în pericarpul imatur a plantei, s-ar putea ca în viitor și acest produs vegetal să fie utilizat cu succes de către industria farmaceutică alături de semințele imature ale plantei.

Cuvinte cheie: Coffea arabica, pericarp imatur, acid clorogenic, HPLC/MS

Full text | PDF

Leave a Reply