SELECT ISSUE

Revista Practica Farmaceutica, Vol. 7, Nr. 1 (21), 2014
ISSN 2066-5563  |  e-ISSN 2069-6671
ISSN-L 2066-5563
DOI: 10.37897/RJPhP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJPhP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE - Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

Tulburarea obsesiv-compulsiva: simptomatologie si psihoterapie

Uneori, oamenii se confruntă cu prezenţa unor gânduri, idei ciudate, absurde, nedorite, neplăcute sau inacceptabile. În anumite cazuri, acestea devin dificil sau chiar imposibil de înlăturat, căpătând un caracter recurent, obsesiv. De multe ori, ele intră în conflict cu normele religioase, sociale, morale sau etice și au drept consecinţă disconfortul psihologic. Persoana ajunge în situaţia de a consuma din ce în ce mai mult timp (cel puţin o oră pe zi) și resurse psihologice în efortul de a face faţă acestor gânduri obsesive. Încercările de a elimina detresa sporesc gradul de anxietate și, de cele mai multe ori, au drept rezultat accentuarea simptomelor.

Full text | PDF

Leave a Reply