SELECT ISSUE

Revista Practica Farmaceutica, Vol. 7, Nr. 1 (21), 2014
ISSN 2066-5563  |  e-ISSN 2069-6671
ISSN-L 2066-5563
DOI: 10.37897/RJPhP

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJPhP și Colegiul Farmaciștilor oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

Testare in vivo a produsului fitoterapeutic „Ficat Sanatos“, destinat bolnavilor cu hepatita cronica virala

, and

Rezumat

Capsulele „Ficat Sănătos“ au fost testate clinic în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose și Tropicale „Dr. Victor Babeș“, București. Au fost monitorizați 20 de pacienți cu hepatită cronică virală C pe o perioadă de 6 luni. Pacienții au fost examinați de către specialistul infecționist în colaborare cu specialistul nutriționist și s-au executat determinări paraclinice seriate, seminificative pentru evoluția hepatitei cronice cu virus C (hemoleucograma cu formula leucocitară, ALT, AST, GGT, colesterol și fracții, glicemia, electroforeza proteinelor serice, indicii de coagulare, ARN – HCV). De asemenea, s-a efectuat o examinare prin prisma calității vieții prin aplicarea de chestionare. A fost evaluată și evoluția indicatorilor somatici, precum și ai stării generale fi zice și psihice a pacienților.

S-a constatat ameliorarea valorilor transaminazelor la peste 60% dintre pacienți. De asemenea, s-a îmbunătățit starea generală, a crescut apetitul alimentar (85% dintre pacienți), a crescut indicele de masă corporală (50% dintre pacienți) și s-a ameliorat astenia la toți pacienții. Nu s-au înregistrat reacții adverse, produsul fiind bine tolerat.

Cuvinte cheie: hepatita virală C, transaminaze, ficat

Full text | PDF

Leave a Reply