SELECT ISSUE

Revista Practica Farmaceutica, Vol. 7, Nr. 2 (22), 2014
ISSN 2066-5563  |  e-ISSN 2069-6671
ISSN-L 2066-5563
DOI: 10.37897/RJPhP

Indexată BDI  |  IDB Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

PREMIU NAȚIONAL AUTORI

RJPhP și Colegiul Farmaciștilor oferă anual Premiul Național pentru Știință și Cercetare - pentru autorii celor mai bune articole științifice publicate [...]

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

Sindromul de apnee obstructiva de somn: între diagnostic si tratament

Rezumat

Deși vorbim de o prevalență de 2-4% în populația generală, de efecte negative asupra calității vieții și numeroase comorbidități și consecințe, Sindromul de Apnee în Somn de tip Obstructiv (SASO) este rar diagnosticat.

Pacienții nediagnosticați cu SASO pot dezvolta complicații cardiace (hipertensiunea arterială rezistentă la tratament, tulburări de ritm cardiac), neurocognitive (depresie, tulburări de atenție) sau metabolice (diabet zaharat tip 2). Ei sunt supuși riscurilor perioperatorii și au un risc crescut de accidente de muncă sau rutiere. Scopul articolului este de a vă prezenta de ce este necesară diagnosticarea, care sunt investigațiile necesare și modalitățile de tratament pentru acești pacienți.

Cuvinte cheie: apneea obstructivă de somn, poligrafie, hipertensiune arterială, risc anestezic, terapia CPAP

Full text | PDF

Leave a Reply