SELECT ISSUE

Revista Practica Farmaceutica, Vol. 8, Nr. 2 (26), 2015
ISSN 2066-5563  |  e-ISSN 2069-6671
ISSN-L 2066-5563

HIGHLIGHTS

Plagiatul – in actualitate

Tema plagiatului este tot mai mult discutata in ultima vreme. Aparitia unor programe performante de cautare si identificare a similitudinilor intre texte [...]

Committe on Publication Ethics

A forum for responsible and ethical research publishing – Code of Conduct and Best Practice Guidelines for Journal Editors.

Zona membri


Eficacitatea tratamentului cu Helicostop în infectia cu Helicobacter pylori

and

REZUMAT

Rezumat Helicostop este un produs natural lansat ca o alternativă a tratamentelor cunoscute cu antibiotic, având acţiune anti-Helicobacter Pylori, antiinflamatoare şi de mucoprotecţie.

Au fost incluşi în studiu 25 de pacienţi cu infecţie cronică HP diagnosticată prin test rapid la urează la momentul depistării şi prin test fecal la HP postterapeutic. S-a efectuat endoscopie digestivă superioară tuturor pacienţilor şi s-au prelevat câte 3 biopsii din regiunea antrală, respectiv cea corporeală. Schema terapeutică a constat în administrarea a 6 capsule Helicostop pe zi, câte 2 cps înaintea fiecărei mese, timp de 6 săptămâni. S-a administrat concomitent IPP (20 mg), câte 2 cp pe zi. Endoscopic s-au evidenţiat 6 cazuri de ulcer duodenal şi 19 cazuri de gastrită cronică. (7 cazuri – gastrită eritematoasă; 5 cazuri – gastrită eritematos nodulară; 6 cazuri – gastrită eritematos erozivă). Histologic, 21 de cazuri au prezentat leziuni de gastrită cronică simplă, 4 cazuri – gastrită atrofică multifocală şi nu s-a înregistrat nici un caz de metaplazie. Testul fecal efectuat postterapeutic a fost negativ pentru 20 de subiecţi (80% rată de eradicare). Histologia efectuată la 14 zile postterapeutic a relevat o ameliorare a infiltratului inflamator în gastrita predominant corporeală, fără ameliorarea leziunilor de gastrită atrofică. Niciun pacient nu a prezentat efecte secundare şi nu a întrerupt tratamentul.

Tratamentul cu Helicosept asigură o eradicare a HP ridicată, similară cu cea a schemelor de medicamente cunoscute, fără efecte secundare.

Cuvinte cheie: Helicobacter pylori, ulcer, gastrită

Full text | PDF

Leave a Reply