SELECT ISSUE

Revista Practica Farmaceutica, Vol. 9, Nr. 2 (31), 2016
ISSN 2066-5563  |  e-ISSN 2069-6671
ISSN-L 2066-5563
DOI: 10.37897/RJPhP

Indexed

DOI - Crossref
Similarity Check by iThenticate, worldwide No 1 professional plagiarism checking system
DOAJ
Ebsco Host - Medline
Google Academic
Semantic Scholar

HIGHLIGHTS

National Awards “Science and Research”

NEW! RJPhP has announced the annually National Award for "Science and Research" for the best scientific articles published throughout the year in the official journal.

ICMJE - Recommendations

Read the Recommendations for the Conduct, Reporting, Editing, and Publication of Scholarly work in Medical Journals.

Promoting Global Health

The published medical research literature is a global public good. Medical journal editors have a social responsibility to promote global health by publishing, whenever possible, research that furthers health worldwide.

Alaptarea, cea mai profunda legatura emotionala mama-copil

Alăptarea este un drept fundamental al copilului şi un beneficiu pentru mamă, dar în ciuda acestor evidenţe, alăptarea şi hrănirea copilului cu lapte matern în România sunt încă la stadiul de deziderat. Încă de acum 20 de ani, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat laptele de mamă ca fiind cel mai potrivit aliment pentru hrana bebeluşilor, cel puţin până la vârsta de şase luni, iar UNICEF încurajează hrănirea copiilor cu lapte matern chiar şi până la 2 ani. Recomandările sunt urmate cu sfinţenie în numeroase state ale lumii, în timp ce România se află la coada clasamentului statelor europene. Conform unui studiu desfăşurat în 2011 de Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi UNICEF, în Romania doar 12 mămici dintr-o sută îşi hrănesc bebeluşul la sân la 3 luni de la naştere, deşi sunt la curent cu beneficiile hrănirii cu lapte matern. La polul opus sunt statele nordice, unde procentul se ridică la 97%, la aceeaşi categorie de populaţie.

Full text | PDF

Leave a Reply